torsdag 4 mars 2010

Våga vägra renovera

Mycket hustankar snurrar just nu och jag pendlar mellan att tycka att vi ska ha något i topptrim till att tycka att livet blir fattigt om vi inte har ett hus att renovera. Vad ska vi ägna oss åt då undrar jag liksom... Jag har dock fått en insikt på sistone, det kanske inte är nödvändigt att kasta sig över allt och renovera sönder?

Kolla in det här badrummet i original från 60-talet. Mosaik på golvet, trevlig färg och dubbla handfat, kan det bli så mycket bättre? Det är klart att det här med bidé har jag aldrig förstått charmen med.

Mer mosaik! I like. Bara att flytta in.

Det här köket hade jag gott kunnat tänka mig, med lite ny färg på luckorna kan det ju bli hur fint som helst. Kvänum tar ju hur mycket som helst för motsvarande kök! Och ser ni pallen?! Hoppas den följer med i köpet : )

Bilder från Hemnet

9 kommentarer:

 1. Klokt sagt! Vi tokrenoverade vår lägenhet tills vi insåg att den inte var vår längre. Renovera varsamt, låt golven vara så att ungarna kan härja fritt! Mitt tips! /Kicki

  SvaraRadera
 2. Jag går i precis samma tankar. Tycker inte heller man ska renovera sönder och dessutom finns det ju så mycket annat skoj i livet än att hålla på och renovera (man kan ju sätta sin egen prägel iaf - med små medel). Bara fördelar med att ta det lite lugnt alltså.

  Själv hade jag älskat om vi hade flyttat till en lägenhet med schysst 60-talskök eller badrum. Vårt nuvarande badrum är tyvärr från början på 90-talet och bara trist, beigt och inte det minsta coolt... Undrar om man någon gång kommer bli 90-talsnostalgisk och tycka att plastmatta i beige-rosa är fräckt?...

  SvaraRadera
 3. Toans mosaik var ju bara helt underbart ; )

  SvaraRadera
 4. Jag hade älskat badrummet på första bilden, i alla fall i tanken!

  SvaraRadera
 5. Kicki: jag har också tänkt på det där att golven kanske man bara ska låta vara. Man blir väl lite mer avspänd som förälder då.
  Sofia: ajdå, 90-talet är ingen höjdare, jag undrar också om det någonsin kommer att kännas läckert. Och ja, visst vore det schysst med en massa tid över att läsa böcker, pyssla, träna och gå på bio...
  Caroline: japp :)
  Hello Tiger: ja precis! Sedan är frågan hur fräscht det är IRL liksom.

  SvaraRadera
 6. Bidéer brukar gå hem hos ungarna dusch på deras nivå liksom :-)
  Jag tycker absolut att man kan ha sitt boende som det är om det bara är helt så att man kan hålla rent och så ;-) Jag hatar att renovera.

  SvaraRadera
 7. Jag håller helt med, undvik renoveringshetsen! Det blir ändå mycket att pyssla med när man skaffar hus, så sysslolös behöver du nog inte vara rädd för att bli. Och skulle det bli ett sådant hus som på bilderna finns det ju verkligen ingen anledning att byta ut kök och bad, förutsatt att det är helt och rent då. Vi har ju valt att rusta upp vårt befintliga kök från 1946, medan många grannar rivit ut rubbet. Det valet ångrar jag verkligen inte!

  SvaraRadera
 8. Mm håller med dig! Älskar sådana här originaldetaljer som mosaik. Åk ner till Sahlgrenska och titta på all härlig mosaik där i centralkomplexet - helt underbar!
  Jag skulle verkligen vilja ha ett retro kök från Kvänum.... om jag hade haft råd ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, ett hus som faller mig i smaken. Tänk att köpa sig ett med originalet bevarat. Renorvera sakta, kvalitén förr var ofta bättre än nu!
  Kram Milla

  SvaraRadera