måndag 22 mars 2010

Om jag hade 453 euro

...som bara låg och brände i fickan skulle jag kanske satsa på en Akari. Den finns att köpa på Vitra Design Museum. Jag tycker att dessa lampor är helt underbara. Jag är osäker på om papperslampa skulle funka hos oss dock, stöttåligt och avtorkbart är bra materialegenskaper här hemma.
Ett fynd i sammanhanget är den här som kostar 218 euro. Lamporna är designade på 50-talet av en Japansk-amerikansk konstnär vid namn Isamu Noguchi.

3 kommentarer:

 1. Mmm, fina! För typ 10 år sen hade IKEA en liknande variant, en gigantisk äggformad golvrislampa på pinniga ben. Jag rekommenderade den åt exet och den prydde sin plats i hans lägenhet, men jag borde ju köpt en åt mig själv såklart...!

  SvaraRadera
 2. Oerhört snygga. Men jag förstår vad du menar med att de kanske inte går så bra ihop med barn :-) Ska man köpa dyra och ömtåliga lampor får de nog hänga i taket, iaf hos oss..

  Ser med spänning fram emot att få höra mer om hus-spekulationerna förresten... :)

  SvaraRadera
 3. We have this akari in our home and it is just the most beautiful lamp you can think of, the light is amazingly warm. And we have two sons, 4 and 1 year old, no problems! You can buy cheaper in the USA online :: http://akaristore.stores.yahoo.net/10a1.html
  and use bongus :: http://www.bongous.com/
  Delivered to our home in Malaysia in 5 working days, good luck, irene

  SvaraRadera