torsdag 14 oktober 2010

Ont det gör ont


I vårt hus är det inte mycket gjort åt elen sedan 50-talet. Eftersom vi inte är en 50-talsfamilj tycker vi att det är lite klent med uttag. Vi inser också att det vore bra att byta ut rubbet och helt enkelt dra ny el. Det som smärtar mig är att elektrikern hävdade att det är bäst att byta ut alla strömbrytare osv. De är ju så fina och dessutom kostar det en rejäl slant att köpa nya om man vill ha i gammal stil. Är det någon av er som har erfarenhet och kunskap om detta? Behöver man byta allt eller räcker det att byta själva ledningarna?

8 kommentarer:

 1. Kan bara instämma, såå fina! Det finns nya strömbrytare i samma stil. Kolla nån gammal järnhandel på landet, kanske kan komma undan lite billigare! Kolla Maria- Inredningsgalen, tror de bytade i sitt förra hus... Mina små tips till dig :)!

  Kram Sofie
  PS.Missa inte att tävla hos mig, sista dagen imorgon! Vinn valfria designprylar för 1500:-

  http://roombysofie.blogspot.com/2010/10/vinn-lekfull-design-for-1500.html

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att dom gamla är ju superfina! På landet har vi i de flesta rum kvar de gamla uttagen men i köket satte vi nya i gammalstil - det blev kanonfint! Men det är ju inte billigt på något sätt....

  Kraam Lotten

  SvaraRadera
 3. Som sagt, det finns ju nya i gammal stil, men de kostar ju en hel del. Jag vet inte om det kan vara gamla utslitna delar inne i strömbrytarna. Testa att ställa en fråga/söka på Byggahus.se

  Där finns det många som är duktiga och gärna hjälper till och svarar på frågor.

  Hoppas att ni finner att det är värt det, hur ni än gör, för det är ju så snyggt med gamla sådana!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att de får vara kvar! I vår hyreslägenhet bytte de ut rubbet och satte dit standard strömbrytare istället... Sådär kul!

  SvaraRadera
 5. Å, förstår precis. Det finns inte så snygga strömbrytare i dag som då. De här är underbara. Kanske kan kolla men nån byggnadsvårdare om det finns nya som ser ut som gamla eller nåt annat man kan göra.
  Lycka till & trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Vi har nya i gammal tappning och beställde dem direkt från Manufactum i Tyskland, billigare än på Byggfabriken t ex. Men tillräckligt dyra ändå ; )Vilket fint hus ni verkar ha flyttat in i!

  SvaraRadera
 7. Till exempel Eljos Renova-kollektion! http://www.elonline.se/eljo-renova-strombrytare/380-0
  Vi drog om elen i vårt lilla funkishus och tryckte dit svarta sådana strömbrytare överallt :)

  SvaraRadera