måndag 28 november 2011

Tomten?

Jag sitter med ordrar upp över öronen just nu vilket förstås är jätteroligt! Kalaset i butiken fortsätter och det är fortfarande 20% på allt och dessutom fri frakt. Drömde mig bort lite från högarna och kikade på vackra saker hos Efva Attling. Vad tror du om denna tomten? Pleeeaase!

söndag 27 november 2011

1-års kalas!

Idag är ingen vanlig dag för det är butikens födelsedag! Det vill jag såklart fira ordentligt så fram till och med fredag så har jag 20% på allt och dessutom fri frakt inom Sverige!



Passa på att spana in de fina väskorna som just kommit in från RosenbergCph.
En massa fin washitejp finns i butiken, passa på att lagra upp inför julen.
Bokgömmorna har blivit så populära att jag tagit in ytterligare varianter. En perfekt present som passar de flesta tycker jag.
Snyggaste ljusslingan någonsin kommer House Doctor....
Snygga och sköna sockor från Anno Design är också ett julklappstips.
Slutligen vill jag presentera några nyheter från favoriten Rie Elise Larsen. De fina metallbrickorna finns nu även hemma i grönt.
Jag har också fått hem veckade pappersskärmar som är helt lovely. Mina favoriter är de svartvitrandiga men det finns många färger att välja på.

Hoppas ni alla som kikar in här får en skön första advent. Vi har fått upp stjärnor i några fönster och det är så mysigt (men vädret är ju lite suspekt, får hoppas på mer julstämning inom kort..)

Oj oj vilken respons, ni som beställt i butiken: jag jobbar så fort jag kan för att alla ska få sina paket så fort som möjligt men det kan bli någon dags extra leveranstid just nu. Menmen, den som väntar på något gott ; )

fredag 25 november 2011

Brunt glas

Jag dammsugit de lokala loppisarna i jakt på snygga bruna glasflaskor. Det är kul eftersom man inte behöver rota speciellt djupt, det finns en helt del underbart brunt glas som bara väntar på att få bli ett vackert stilleben. Jag tycker de är särskilt fina att ha i ett fönster.

Önskar er en skön fredag, hos oss blir det godis, ostbågar och säkerligen lite disco med OK GO videos på Youtube. Barnen älskart och vi tycker det är rätt så kul också :)
Bild: Ikea Livet Hemma

Glassigt


Jag har fått in så mycket läckerbitar så det är inte klokt. Vill ha dem i en stor skål liksom. Vid närmare eftertanke är det kanske så jag ska förvara dem tills det är dags att klä granen. Så man kan njuta av dem lite i förtid. Japp så får det bli.

torsdag 24 november 2011

Papperspyssel


Papperspyssel är bästa pysslet! Snabbt och lätt och har man snygga papper blir det automatiskt snyggt tycker jag. Det gäller även barnens pysselalster!

Minimega har producerat ännu fler snygga papper, det får nog bli en beställning till butiken inom kort. Här hittar ni dem jag har på lager. Och jag har nya fina från Bungalow också, en del av dem ser ni här, nya finheter kommer att dyka upp så fort jag hinner lägga in dem.
Bilder från minimega.

tisdag 22 november 2011

Konst




Idag kan man köpa snygga art prints till bra pris på Campadre. Dagens tips :) Dessa kommer från Stina Wirsén och Fellow designers.

måndag 21 november 2011

Zick Zack


Häromveckan slank allt zickzack mönstrat som fanns på Urban Outfitters ner i min korg. En matta, ett påslakan och en gardin (som jag inte hittar nu). I like a lot. Högst överkomliga priser trots internationell frakt. I like even more. Ok, kvaliteten kanske inte är det bästa man varit med om men vad gör det om hundra år...

söndag 20 november 2011

Fraktfritt i butiken!




Halloj! Kikar in för att nämna att jag just nu har fraktfritt på en massa underbara julsaker i butiken! Det är faktiskt bara en vecka kvar tills det är dags att hänga upp stjärnorna i fönstren och allt det där- kan det verkligen vara möjligt eller har jag räknat fel? Tiden går i vanlig ordning lite för fort, dygnet har för få timmar och jag är lite sugen på att se den där filmen med SJP- I don't know how she does it. Där lär man ligga i lä i alla fall om jag minns boken rätt :)

lördag 19 november 2011

Snygga mönster

Jag har länge velat byta ut vårt soffbord men med små barn i familjen så får man göra vissa överväganden gällande material osv... Man kanske kan få alla att använda underlägg till glas osv? I så fall skulle jag kunna tänka mig dessa från Saathistore. De har en massa annat fint också.

torsdag 17 november 2011

Symfoni

Inne hos Johanna B hittade jag den här bilden. En och annan bloggare har ju redan skrivit om den nya färgen som Beckers lanserar. Den ska tydligen flyta ut lite bättre och inte torka så fort (så att det ska bli lättare att korrigera) Jag tänkte tamigsjuttsingen ta tag i ett av mina projekt och måla just pallar. Jag tror att jag fegar lite och startar med svart. Men de här glassiga var ju väldigt snygga de med. Men stolar i galna färger har jag kanske nog av i stugan? Just pallar tillhör det jag alltid letar efter på loppisar och jag överdriver inte om jag säger att jag jag har sådär en 20-25 st... Häromsistens hittade jag en trave med 6 st med teaksits och stålben (en sådan som Tant Johanna använt här ) De kostade 10 kr st. Ni förstår att jag inte kunde lämna dem va : )

onsdag 16 november 2011

Projekt

Jag är inte den som bangar för ett att göra om, måla och slipa och fixa. Faktum är att jag har hela källaren full med potentiella projekt i den genren. Jag ser potentialen i loppisprylarna och sedan är det ju bara- tja några timmar som saknas på varje dygn! Den här barnsängen kunde jag inte motstå trots att den är alldeles för liten för mina barn. Det kan väl inte vara så svårt att ta bort fronten och göra en liten barnsoffa av den? Trots det har det ännu inte hänt, kan man tänka sig. Men any day now! Har ni några projekt?
Foto: Ken Pils

tisdag 15 november 2011

Nytt från Bungalow

Jag har fått in så mycket finheter från Bungalow så det är inte klokt! Vill ha allt själv men har än så länge nöjt mig med en stjärna. Den hänger som taklampa i barnens rum. En smula mörkt- visst men barnen älskart och det blir så fina mönster i taket.
Stjärnan finns i rosa också och båda skickas just nu fraktfritt. Toppendeal eller hur : ) Om 12 dagar är det första advent. Inte klokt egentligen vad fort tiden går men å andra sidan ska det verkligen bli mysigt.
Finaste askarna någonsin tycker jag från box-favoriten Bungalow. Ska se till att ta nya bilder på dem inom kort så det framgår hur fantastiskt fina de är i sin pastellighet (en annan pastell på insidan av varje ask, bara en sådan sak!)
De här kunde jag inte motstå heller och varför skulle jag egentligen. Användbara och fina askar kan man inte få för mycket av. Eller hur?! :)

Idag står det vabbande på schemat hos oss. Tackar Professor Baltazar för att jag kan jobba en stund och packa alla paket som ska iväg från butiken idag!

måndag 14 november 2011

Vackert

I senaste Hus & Hem retro fick man lära sig att det inte är Stig Lindberg som gjort det klassiska berså-mönstret. Det är inte mindre snyggt för det och jag tänker klicka hem den här inom kort. Till extra bra pris också om man köper nämnda tidning.

söndag 13 november 2011

Octopus

Jag älskar min ljusstake i form av en bläckfisk och kaktusvasen. Båda inhandlades på Dis när vi var i Stockholm för ett par veckor sedan.

Idag har vi firat pappi med teckningar i massor - (en maskin, en maskin till, en maskin till) och kladdkaka. Sedan har vi rensat ut säckvis med saker -pinnar, löv mm - i trädgården. Om du är nytillkommen läsare kan jag berätta att vi övertog ett hus där trädgården växt fritt i 30 år! Den är härligt vild och ganska insynsskyddad men den kan må bra av att tuktas en smula : )

fredag 11 november 2011

Fars dag

Ett tips till den pysslige inför fars dag! Den här robottröjan fick en kompis i 40-årspresent. Design: den 4-årige sonen. Är den inte helt underbar? Den är målad med klorin! Här finns en instruktion hur man gör.
Den mindre pysslige kan med fördel bege sig till Lagerhaus, där finns flera fina fars dagspresenter noterade jag. Jag fastnade mest för den här muggen.
Foto: Tomas Hellberg, Lagerhaus

torsdag 10 november 2011

Underbart

Ville bara dela med mig av den här fina bilden som jag hittade hos Katrine K via Tina. Önskar att den fanns som poster men det är vykort som gäller.

onsdag 9 november 2011

Washi




Någon som missat washi tejp? Genialisk tejp som inte lämnar märken och som man kan göra slå in de ljuvligaste paket med? Och göra vimplar och annat? Har en hel massa fina i butiken just nu.

måndag 7 november 2011

Finally it has happened to me

Helt otroligt men jag har hittat min kamerasladd. Så från och med nu blir det mer egna bilder här på bloggen. Yay! Har ju längtat efter att visa våra projekt här hemma. Först måste jag bara visa ett loppisfynd jag gjorde för ett tag sedan: fyra fanettstolar till snittpriset 12 kr.

söndag 6 november 2011

Ljus

Vi har en fixarhelg hemma hos oss men idag ska vi åtminstone ge oss ut till en lekpark en stund. Man får liksom tvinga sig ut när det är så här grått. Desto mysigare att vara inne, tända ljus och brasa i kakelugnen och bara mysa tillsammans. Finaste ljusstaken hemma hos oss kommer från Oisoioi och finns inte helt oväntat i butiken : ) Skön söndag till er!

lördag 5 november 2011

Träd

Jag har ett av Lottas fina träd sedan tidigare och nu hittade jag detta fina nya "ängsträd" som åker upp på önskelistan. Finfint!! Undras förresten om det blir någon julmarknad på HDK i år- där köpte jag en väldigt fin tavla innan vi flyttade från Göteborg. Man skulle ju kunna tajma in en liten Göteborgsvisit med jul på Liseberg till barnen och HDK till modern?
Bild: Lottas träd

fredag 4 november 2011

På väg..


..till mig är denna klänning. Tiptop, har ju faktiskt verkligen ingenting att ha på mig. Mina kläder har jag tills de i det närmaste går sönder nuförtiden. Eller tills jag spiller lim på dem. Det sistnämnda hände igår på en favvo-tröja. Det här med hemshopping är något jag tagit till mig, därav en garderob från Me&I, Blingo och nu även House of Lola. Lite tragiskt egentligen att man inte tar sig ut på stan för powershopping nuförtiden... Hursomhelst nu är det snart dags för fredagsmys. Men barnen fick tacos till lunch på dagis och le père glömde köpa snarre igår så jag vet inte riktigt hur det här myset ska arta sig. Önskar er alla en skön fredagskväll. Hos oss blir det datorfritt och disco skulle jag tro.

torsdag 3 november 2011

Ni har väl inte missat

... att det pågår en tävling inne hos duktiga Anna-Malin där man kan vinna några rackarns snygga tejprullar :) ?
Foto : Anna-Malin- Helt Enkelt

onsdag 2 november 2011

Bloggtips




Kikar in här en sväng för att tipsa er om en blogg jag upptäckte ganska nyligen och som jag tycker är helt ljuvlig. Mary made this.
Bilder: Mary made this