tisdag 12 april 2011

Trädgårdsdrömmar

Idag är en efterlängtad dag för oss. Sedan vi gjorde dräneringen i höstas har vi drömt om att få ordning i trädgården. Vi har en uppvuxen och ganska mysig trädgård men samtidigt helgalen och oplanerad. Den är grön och lummig och ganska insynsskyddad men samtidigt har allt fått växa och det gick knappt att ta sig fram på vissa ställen.
Så idag kommer en trädgårdsdesigner till oss, våra förhoppningar om att hon ska kunna lösa detta (som i ett trollslag?!) är stora : ) Det lilla, lätta påtandet som illustreras på bilden är det jag kommer att ägna mig åt framöver väl!
Vi kanske inte kan få allt vi vill ha och med allt annat man måste fixa och greja med så har vi bestämt att det här med tomten, det får bli en femårsplan. Vår absoluta favoritaktivitet i trädgården är att sitta på trappan och dricka kaffe. Så vi kommer att göra just detta, i alla fall mellan varven.
Bilder: Hasselfors garden

4 kommentarer:

 1. Spännande! Vi har ju helt tvärtom - gränslöst och i behov av grönt :) Allt har väl sin fördel kan tänkas. Jag ser fram emot trädgårdsinlägg här!

  SvaraRadera
 2. Så roligt med besök av en trädgårdsdesigner! Skall bli väldigt kul att höra vad hon kommer fram till.
  Ha en fin dag!
  Kram M

  SvaraRadera
 3. Oh vad spännande! Bra inställning.

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att ha dräneringen gjort, fy vad det vände uppåned på hela trädgården. Vi passade på att rensa ganska hårt och justera marknivåer lite. Efter dränering och motorsåg hade vi bara två träd och häckar kvar. Innan var det en väl uppvuxen/igenvuxen trädgård som var i behov av föryngring. Visst är det skoj att få hjälp av en trädgårdsdesigner, vi gjorde samma sak. Skön inställning du har, njut av kaffet på trappen. Jag dricker nog också mer kaffe än vad jag arbetar i trädgården :)

  SvaraRadera