onsdag 10 februari 2010

På tal om funkiskök..

...så har jag sett ett antal magiskt snygga grejer på sistone. Hemmet ovan får man kika in i det nya numret av Elle interiör. Det verkar vara kreativa människor med koll som bor där. Deras barnrum var med i Family Living för ett tag sedan. Jag kände igen det gröna temat med bland annat grönt trägolv.

Fortfarande från samma kök. Vet inte om betongskiva är vare sig funkis eller praktiskt men det är lite läckert iallafall.
Innehavaren till lägenheten driver företaget Byggfabriken som gjort köket. Härliga beslag på lådorna tycker jag.

De har dessutom gjort detta kök med välvd diskbänk och skåp. Väldigt fint med lamporna till och jag får lite farmor-vibbar av golvet. Retro på ett sätt som man sällan ser.
Luckor i trä är inte riktigt min grej men i det här köket som jag hittade på Sköna Hem så var det matplatsen med sina pastellfärgade stolar jag föll för.

Slutligen visar jag detta kök som jag hittade i Family Living. Det får vara med tack vare den underbara pallen. HUR ska man få tag på en sådan?! De finns ju då och då på loppisar men tillhör ALLTID loppisen... Men en del lyckas knipa dem som våra Mönstermonstervänner.
Bilder från Byggfabriken, Sköna hem, Family Living

19 kommentarer:

  1. Underbara bilder. Skall bli kul att se erat kök såsmåningom. Min mormor hade en sån pall. Samma färg tom :-) Jag kommer över om du skulle hitta två ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej svägerskan! Snyggt, snyggt! Men vet du, en sådan pall hade vi hemma när brorsorna och jag var små. Den var ljus blå och levde sina sista dagar rostig och bortglömd som utomhus-målar pall hos oss på Kryddan! Ack jaa...Kram Tina

    SvaraRadera
  3. Men herregud Tina, har du medverkat till att sabotera en sån pall?! De är åtråvärda nu ska du veta. Jag har sett en i ett hus på Hemnet så jag ska kontakta säljarna. Huset vill vi inte ha men pallen!

    SvaraRadera
  4. Frun i huset till de översta bilderna har butiken Liebling och har en blogg med samma namn tror jag..? Var ett bra nummer denna gång, Elle alltså.

    Blir alldeles rusig av alla fina köksbilder. Elle hade ju köksinspiration där jag bl a föll för budget varianten. Så himla bra då, allt annat man faller för är annars dyrt.

    SvaraRadera
  5. Liker veldig godt de gamle 50-tallskjøkkenene. Særlig det øverste:) Flotte bilder!

    SvaraRadera
  6. elsker det sjakkrutete gulvet, og den gule stolen på det øverste bildet! og retrokjøkkenet til kvänum!

    SvaraRadera
  7. Visst var det fina kök i nya Elle Interiör? Jag tyckte ju om det inte var endast reklamfoto från kökstillverkare - tyvärr har man det i många andra tidningar nu för tiden. Foto från Byggfabriken med vinkeldiskbänken och rundad hörn är ju grymt. Här prata man verkligen om bra handarbete!
    Hälsningar / ela
    http://neonelakitchen.blogspot.com/

    SvaraRadera
  8. Vad kul att du gillar den pallen. Har faktiskt en på landet i röd färg. Men tyvärr så är den inte till salu. Hoppas att du springer på någon snäll själ som vill ge en till dig. Köken är underbara!

    SvaraRadera
  9. Å vad mycket härliga kök! Vilken underbar blogg du har förresten! Tack för att du lämnade en kommentar hos mig så att jag kunde hitta till dig! Kul med en göteborgare. Vi flyttade dock precis i från Göteborg men inte så långt - bara till Alingsås. Sköt om dig! Kram

    SvaraRadera
  10. Det vita köket var väldigt snyggt renoverat!

    SvaraRadera
  11. Läste om stegpallen, skrev precis ett inlägg om min kamp för en sådan. Nu har jag en.Kul att du kikat in hos mig.Kram Milla

    SvaraRadera
  12. Härliga kök!

    Den där pallen minns man från sin barndom, riktigt praktisk!

    Men ett kakfritt liv? Vad är det för liv?! ;)

    SvaraRadera
  13. Angående Kitchen Aiden så har du alldeles rätt! Det argumentet ska jag framför till min karl, hoppas han nappar!

    SvaraRadera
  14. Det där gillar jag. :-) Vi hade ett sånt kök i lägenheten som vi gjorde vid. SÅ himla fina. :-) Gillar verkligen det rutiga golvet och det klassiska pinnstolarna också.

    SvaraRadera
  15. Annelie: naturligtvis har du helt rätt. Det är inte ett liv ;)

    SvaraRadera
  16. Hej! Tack för kommentaren på min blogg. Du har helt rätt, just nu lutar det åt vitt! Ska fortsätta klicka runt här...mycket inspirerande bilder! Trevlig afton! Mia

    SvaraRadera
  17. Det översta köket är riktigt snyggt! Gillar när det är retroinspirerat :)

    Ha det gott!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  18. Jag ÄSKAR dom olikfärgade stolarna runt matbordet! :) /Lillsnörpa

    SvaraRadera
  19. JAAA, magiskt var ordet!!
    MUMS! Översta köket skulle jag GÄRNA vilja ha!!

    /Malin I&D (igen:)

    SvaraRadera