torsdag 25 februari 2010

Havtorn Design

Via en av mina favoritbloggar Green is the new black hittade jag de här ljuuuvliga tavlorna från Havtorn design. De har även en del barnkläder.

Jag klickade hem de här tre och de ska dyka upp inom ett par dagar enligt utsago.

Längtar redan efter att hänga upp dem i Jalmars rum. Denna vecka har gått i vabbandets tecken. Vi har det dock ganska lugnt och skönt hemma så det har blivit tid över för en del roligt pyssel. Bilder kommer inom kort.
Bilder från Havtorn Design

tisdag 23 februari 2010

Pantone

Produkter med färgsystemet pantone har jag sett lite här och var på sistone. Tycker att de blir speciellt läckra i grupp. Kanske är det för att man längtar efter lite färg så här års.
Plåtlådor kan man inte få för många av enligt min mening : ) De här hittade jag på Conran shop.

Kökstextilier i form av handdukar och förkläden hittade jag också.


Min absoluta favorit är ändå de här emaljburkarna. Jag hittade dem på Typhoon. Är det någon av er som sett dem till salu någonstans i Sverige så tar jag tacksamt emot tips!

måndag 22 februari 2010

Stig Lindberg

Mer Stig Lindbergdesign är något jag behöver i mitt liv. I helgen missade jag en Berså-servis på Blocket, aouch. Visar istället en budgetvariant på temat. Jag visste väl att jag skulle få nytta av Fallande Löv-servetterna! När min man fyllde år bestämda Jalmar att han skulle få ett J i present. Underbar idé från en treåring. Jag köpte bokstaven på Panduro och har sedan klätt den i det yttersta lagret av en servett. Det var så roligt att jag gick loss på fler saker här hemma.

Trevlig vecka önskar jag er, för oss blir det ytterligare en vecka i vabandets tecken.

lördag 20 februari 2010

Retrosoffor

Vi är lite trötta på vår gamla Ikea-soffa och jag har spanat in lite retrosoffor. Den här kommer från SCP och är skapad av Donna Wilson. Fördel: vällingfläckar syns nog inte så tydligt, nackdel: pris 3500 GBP.
Soffan Yesterday från Mio blev genast ombloggad när nya katalogen kom häromveckan. Jag tycker denna soffa är väldigt fin och jag önskar att den hade funnits att välja på när vi köpte soffa till sommarstugan. Den kostar facila 5.995. Ett kap!

tisdag 16 februari 2010

Sweet shopper

En ljusblå väska vid namn Sweet shopper, det måste vara något för mig det! Det är Ceannis som gör den (och en massa annat fint...) Jag vet dock inte var man får tag på den så om någon av er känner till det så får ni gärna tipsa :)
Bild:Ceannis

måndag 15 februari 2010

Shopping frenzy

I helgen hade jag en (alldeles för kort) stunds egentid. Eller snarare jag tog mig denna tid, den bjuds liksom inte. Och som jag shoppade loss! Tid och rum bara försvann. Bland annat köpte jag klänningen ovan, den kommer från Inwear. Ganska out of character för att vara mig med jag kände mig så fin!

Det läskiga med att shoppa så där är att man liksom aldrig blir mätt. Man vill bara ha mer, ju mer man tittar. Jag kände starkt att jag var tvungen att åka tillbaka ner på söndagen men då satte maken stopp. Tur det kanske men jag hann ju aldrig köpa koftan från Saint Tropez som passade så utmärkt till klänningen.
I övrigt köpte jag bland annat turkosa leggings med röda prickar på Gudrun Sjödén. Har jag nämnt att jag ska bli kulturtant i mitt nästa liv?

söndag 14 februari 2010

Queen of fucking everything

Happy Valentinesday kära bloggläsare! Här är ett finfint tips på vad man kan göra med ett gäng bilder man kanske har liggande. Bilden hittade jag hos Christine med fina bloggen Gun hip, swollen lip.
I nästa boende som vi letar smått desperat efter ska jag ha ett eget rum är planen. Där ska jag också skriva queen of fucking everything på väggen!

lördag 13 februari 2010

TV-kudde

Idag har den här 70-talsinspirerade mackapären flyttat in hos oss. Vi har den i vardagsrummet och den gör sig otippat nog ganska bra där. Kika på Rörberg närsta gång du är på Ikea, de är finare live. Materialet är manchester och jag har tydliga barndomsminnen från någon form av soffa som vi hade (och som faktiskt följde mig ända tills för några år sedan, den var ju inte ett under av komfort egentligen)

torsdag 11 februari 2010

Mia Blanche

Häromdagen snubblade jag över keramik som är något utöver det vanliga. Skulle lätt kunna tänka mig att äga det mesta Mia Blanche tillverkar!

Jag använder väl smöraskar liiiite för sällan för att det ska kännas motiverat att köpa en men jag tycker de ser helt fantastiska ut. Kanske dags att börja med det?

Jag tror att man får en whiff av vardagslyx om man dricker sitt kaffe ur en sådan här mugg med orientaliskt mönster. Jag är en sucker för vardagslyx men ibland glömmer jag bort det...

Bäst av allt: hemmabloggaren har en tävlig där man kan vinna en kruka. Jag räcker upp handen och vill vara med!

onsdag 10 februari 2010

På tal om funkiskök..

...så har jag sett ett antal magiskt snygga grejer på sistone. Hemmet ovan får man kika in i det nya numret av Elle interiör. Det verkar vara kreativa människor med koll som bor där. Deras barnrum var med i Family Living för ett tag sedan. Jag kände igen det gröna temat med bland annat grönt trägolv.

Fortfarande från samma kök. Vet inte om betongskiva är vare sig funkis eller praktiskt men det är lite läckert iallafall.
Innehavaren till lägenheten driver företaget Byggfabriken som gjort köket. Härliga beslag på lådorna tycker jag.

De har dessutom gjort detta kök med välvd diskbänk och skåp. Väldigt fint med lamporna till och jag får lite farmor-vibbar av golvet. Retro på ett sätt som man sällan ser.
Luckor i trä är inte riktigt min grej men i det här köket som jag hittade på Sköna Hem så var det matplatsen med sina pastellfärgade stolar jag föll för.

Slutligen visar jag detta kök som jag hittade i Family Living. Det får vara med tack vare den underbara pallen. HUR ska man få tag på en sådan?! De finns ju då och då på loppisar men tillhör ALLTID loppisen... Men en del lyckas knipa dem som våra Mönstermonstervänner.
Bilder från Byggfabriken, Sköna hem, Family Living

måndag 8 februari 2010

Önskelista kök

Det här köket- Kvänum Banér- har jag suktat efter sedan jag såg det första gången för ett par år sedan. På ett sätt är det förvillande likt ett visst kök som fanns i en viss sommarstuga innan vi renoverade. Men i mitt framtida 50-talskök ser jag fram emot smarta lösningar och kvalitet, något som knappast känneteckande köket i the stjuug.

Vansinnigt läckra detaljer tycker jag. Den här cremevita nyansen är jag väldigt sugen på. Menmen, jag har tyvärr hört ryktas att Kvänum är en av de dyrare leverantörerna på marknaden. Jag låtsas inte om detta utan drömmer vidare.


Drömmer vidare till denna bulliga 50-tals inspirerade kyl från Smeg. Kanske inte rakt igenom praktisk när man kommer hem med en Ica Maxi-nota på 2500 kronor. Men man kanske får satsa mer på konserver framöver? Kanske enda valet i vilket fall som helst när kylskåpsrackarn går loss på typ 14 papp...

söndag 7 februari 2010

Brallor


Det är inte så ofta man hittar fina pantalonger som passar till killar. Vi har avverkat en del olika och Polarns har varit superbra i kvaliteten och de har haft olika fina tryck och färgkombinationer. Det här nya mönstret är extra roligt för oss göteborgare eftersom man återfinner allt från Balder till en helikopter på Sahlgrenskas tak. Min treåring älskar dem och har suttit och tittat förundrat på dem. Designen har tydlig inspiration från 50-talet och det känns kul efter ett bra tag med 70-talsvibbar. I samma mönster finns förstås även tröjor och annat. På Polarn o pyrets hemsida kan man för övrigt rösta på en favorit i repris. Jag tror dock att de sitter och håller på mycket snyggare mönster än dem man fick rösta på. Jag lade min röst på Gunila Axéns får.
Bild från Pop.

lördag 6 februari 2010

Guldkorn i Malmö

En del av er har säkert redan sett bilderna från Lutterlagkage i Malmö men möjligen håller de för ytterligare en titt! Jag reser till Malmö emellanåt med jobbet och då passar jag alltid på att kika lite i affärer. Malmö känns mer Europa än övriga Sverige på något vis!
På Hyregatan 7 ligger den lilla mysiga butiken med ett sortiment av barnkläder, inredning till barnrum och annat smått och gott. Jag gick därifrån med lite fina vykort från Darling Clementine.
Väggstickers av gamla tapeter såg hur fina ut som helst.

En annan pärla jag hittade i närheten av Lilla Torg var affären Tentoya Japan Livs och Design. Kul kombo där med mat och design. Jag hittade givetvis ett par inte helt livsnödvändiga ting som fick följa med hem...
Bland annat köpte jag detta dundersöta anteckningsblock. Pure joy att skriva i för 38 pix!
Bilder: Lutterlagkage, Green Flash

torsdag 4 februari 2010

En favorit

Jag har ju skrivit om Rie Elise Larsens fantastiskt fina grejer förut, men det hindrar ju inte från att lägga ut lite inspirationsbilder från hennes nya kollektion :)

Jag gillar ju papper genrellt sett, och jag är så grymt sugen på ett 10-pack av dessa. Räcker till hur mycket pyssel som helst.

Jag har en sådan här pall också som bara väntar på att målas i en liknande färg! Den har ärlighetens namn väntat ett tag och det lär inte bli av imorgon men snart så!

Prylhylla i lite ny tappning. Jag skulle inte ha något emot att ha något liknande i barnrummet. Jag skulle inte heller ha något emot pysseltid och pysselrum.

Mmmm boxar och lådor. I just can't get enough! Häromdagen testade jag att klä egna boxar, superkul även om resultatet inte riktigt blev som på exempelvis den här bilden.

Jag tycker det ser helt underbart ut med de olikfärgade krokarna. För 25 spänn styck kan det ju vara ok att köpa en hel rad. Det gäller ju bara att hitta en svensk återförsäljare. Jag påpekade REL:s förträfflighet för Matilda på Russinnet och hon har sedermera tagit in en del av dessa grejer, de finns dock inte till försäljning ännu så jag får hålla ut ett tag till.

onsdag 3 februari 2010

Papperslanterna

Jag tycker att de här lanternorna i papper är så ljuvliga. Frågan är bara vad man ska göra med dem eftersom det känns som lite väl risky business att tända ljus i dem...

Funderar på om man kan ställa dem i en rad på en tavellist bara. Eller så kanske de går att hänga i taket på något vis. Jaja, är det någon är mer beslutsam än jag så finns de på Cosas.

tisdag 2 februari 2010

Pepp

Jag älskar det här trycket- jag tror det blir som en självuppfyllande profetia. Det finns på The small object.