onsdag 15 augusti 2012

Vardagsrumsdilemma


Vi har ett ganska stort vardagsrum. Det är utbyggt en gång i tiden och tanken är väl att man ska ha både soffa/TV och matplats här. Vi har dock- två år efter att vi flyttat in- inte riktigt möblerat ännu. Vi funderar på om man verkligen använder en matsal om man har ett kök av vettig storlek i nästa rum. Det känns otidsenligt på något vis med en matplats som inte blir använd? Jag möblerade ett av hörnen lite tillfälligt häromdagen eftersom en bänk råkade åka med hem från ett uppdrag. Vi får väl se hur länge det ser ut så här: )

9 kommentarer:

 1. Så vackert du gjort det. Kuddarna, filten, ljusslingan och vita bänken. Mitt i prick!

  SvaraRadera
 2. Snyggt och inspirerande för mig som står ifärd med att göra om vardagsrum modell mindre.
  För egen del gillar jag att kunna sitta på olika platser och äta, men det beror ju också på hur bostaden är, om man verkligen utnyttjar båda platserna. Kanske roligare då att göra något mer oväntat av platsen!

  SvaraRadera
 3. Ibland är det klurigt hur man ska välja att använda rummen...
  Välkommen att besöka min nya blogg :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med dej! Vi har precis flyttat till både större kök och vardagsrum. Köket ligger strax intill v-rummet och det känns onödigt med två matbord! vi har börjat fila på ett slags bord-med förvaring under, i lite högre höjd för att få lite barkänsla. Den ska funka både för att spela vanliga spel, Wii på TV-skärmen, dator, pyssla, ta en drink eller bara hänga....Jag tror att det kommer bli jättebra! Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera
 5. Ser jättefint ut! Vi har ett stort matbord i anslutning till vårt vardagsrum, som nästan aldrig används för att äta vid (utom då vi har gäster, vi har inte så stort kök så då får vi inte plats), istället har det blivit ett pysselbord, där vi kan sitta och spela spel, barnen kan pärla, rita osv. Det passar oss jättebra för då behöver man inte plocka undan från bordet när man ska äta. Dessutom gillar vi att vara i samma rum allihop (våra barn är ju ganska små än - era kanske mer hänger på sitt/sina rum?). Vi hänger i princip alltid allihopa i vårt vardagsrum/matsal/pysselrum.

  SvaraRadera
 6. Hej Ylva! Den fina pläden med svart-vita trianglar, varifrån kommer den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   den kommer från min egen butik men är dessvärre slutsåld. Kanske kanske kommer den in igen men just nu är den inte i produktion tyvärr...

   Radera
 7. Älskar den bänken! Får man fråga vart den vänstra tavlan kommer ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! ja den har jag köpt på en konstmarknad som hölls av designelever från HDK i Göteborg. Så den är möjligen svår att få tag på...

   Radera