måndag 9 augusti 2010

Blocket-o-mania

Sådana här fina handtag har vi på dörren till städskåpet. Det sorgliga är att det säkert varit sådana i hela köket tidigare men som någon rivit ut tillsammans med ett sådant kök som skulle vara så fint här. Nu får vi återskapa ett sådant kök, och det är inte billigt. Vad jag vet är det Byggfabriken och Kvänum som har fina retrokök.

Jag hittade det här på Blocket häromdagen. Precis ett sådant kök vi vill ha, till och med rätt färg och nylackerat för två år sedan. 25 luckor och nio lådor. Ett otroligt fynd för 800 kr (jmfr Kvänum Baner, ett par hundra tusen eller så...) Men så visade det sig att de kastat ut stommarna och därmed gångjärn och annat. Så vi avstod till slut även om det liksom kändes konstigt att stå över. Bara handtagen skulle kosta ett par tusen idag.

Min Blocket-mani har nått nya höjder. Jag kollar ett antal gånger per dag och jag har utökat min sökning till typ allt och överallt. Jag tittar på allt från coola husvagnar till kattungar. Idag har jag fått korn på ett köksbord med perstorpplatta, ska följa upp det nu.
Foton från Byggfabriken och Blocket

4 kommentarer:

 1. Mm Blocket är beroendeframkallande! Lycka till i ert sökande..... Jag håller tummarna!

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vad vedum kostar men de har ex köket Jenny som är deras retrovariant. Annars är det mest färg och detaljer som gör ett retrokök tycker jag. Lacka en slät lucka, sätt på rätt sorts beslag, kakel med mörka fogar eller mosaik.
  En Redahylla och en röda klara på det så är man i hamn :) Men visst är Kvänums kök fantastiskt snygga.

  SvaraRadera
 3. Fina handtag! Snyggt kök blir det.
  Spännande med Blocket. Just nu är jag inne i värsta Loppisskriet.... Helgalen. Min dotter är nästan likadan som jag. Hon sa sist vi gick ut ur en loppisaffär: - Mamma! Vi är ju nästan sjukligt galna!!! Sedan skrattade vi gott, länge och väl.
  Lycka till och hoppas du finner det du vill ha!

  SvaraRadera
 4. Du skulle gilla hur jag har det i mitt hus! ALLA skåpdörrar i hela huset har sådanna handtag (orginal från -57) :)

  SvaraRadera