fredag 25 juni 2010

Marmeladkok


När jag bodde på hotell senast fick var det godaste på frukosten en hemkokt aprikosmarmelad. Jag har aldrig tidigare testat att koka vare sig sylt eller saft men nu blev jag inspirerad att testa. Jag surfade runt lite och hittade recept baserade på torkade aprikoser. Det var rätt enkelt men jag brände den lite så fick starta om men den oskadda delen av det hela. Hursomhelst; vill du testa tar du 500g torkade aprikoser och blötlägger 12 timmar. Sedan mixar man dem eller hackar fint. Lägg dem och ca 1 kg syltsocker i en kastrull och låt koka i 25 min. I originalreceptet ingick även en citron men jag tycker det tar över för mycket om det är just aprikosmarmelad man vill ha. Sedan är det bara att lägga i burkar. I alla syltrecept står att man ska lägga i väl rengjorda burkar. Vet inte varför man skulle få för sig att lägga i smutsiga burkar men, men bäst att lyda och ta kliniskt rena burkar, annars vet man ju inte vad som händer. Mögel kanske? Nu blir det i alla fall en fin burk att ta med vill värdparet för midsommarfirande. Marmeladtillgången säkrad, hoppas de fixat resten : )

Ha en trevlig midsommar alla bloggläsare!

3 kommentarer:

  1. Mmmm älskar Aprikosmarmelad! Ska väl försöka mig på en sats jag med och lägga i rena burkar*ha ha*

    Önskar en härlig Midsommar!
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  2. Ok, nästa år kanske vi står för midsommarfirandet!!! Kommer ni då?? Ser fram emot 2011års sort!! Jordgubbs- eller kanske körsbärs marmelad.
    Hoppas att ni har haft en trevlig helg, med både gott sällskap och god mat! Vi ses snart!
    kram svägerskan

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott! Tänker mig nybakta scones med din marmelad på... Tack för receptet!

    SvaraRadera