fredag 4 juni 2010

Hejdå Göteborg!

Nu har vi satt punkt för Göteborgskapitlet. Jag ska åka tillbaka och jobba ett par dagar och det känns ganska skönt att det inte blir så definitivt. I nostalgi visar jag lite bilder från lägenheten vi just lämnat.
Öschötland here we come! Linkan! Vi flyttar från vår nybyggda lägenhet till en lägenhet vi tog osedd. Hur fel kan det bli tänkte vi. Nyrenoverade ytskikt, markplan, nyrenoverat badrum, tm, tt, dm och en uteplats. Det stod inget i beskrivningen om röklukten, silverfiskarna och den knepiga lukten från avloppet. Efter påtryckningar rensade bostadsbolaget iallafall bort all hundskit som uteplatsen var FULL av. Menmen, detta är ett tillfälligt boende och vi har vår stuga att fly till på helgerna.

Huset får vi tillträde till den 19 juli, det känns avlägset men tiden brukar gå snabbt som bekant. I huset kommer vi att ha ett arbetsrum. Tjoho! I lägenheten hade min man arbetsrum i förrådet och jag under trappan. Men mysigt var det! Men hu vad tungt skrivbordet var att flytta.

Just nu sover vi hela familjen på rad i ett rum. Vi har stängt av ett av sovrummen och använder det för att magasinera möbler och kartonger. Vi vill ju inte ta fram så mycket här i vår tillfälliga lägenhet. Vi har alltså ett helt rum fullt men saker vi egentligen inte behöver. Och då menar jag fullt från golv till tak! Det är lite läskigt. Då har vi ändå fått hjälp av snälla grannar i Göteborg eftersom vi inte fick med oss allt.
Lägenhetsbesiktningen gick väl kanske inte heeeelt smärtfritt. Men de som flyttar in efter oss kan ju glädja sig åt nymålade väggar i lilla sovrummet (små flinka fingrar rev loss ett väggklistermärke. Inte bara klistermärket lossnade utan även en bit av tapeten) Stora flinka fingrar hade ordnat en massa bra lösningar i stora sovrummet. Det fick vi också täcka över med spackel och ett halvhjärtat lager färg i kulören Mullvad.Hejdå Guldheden, Göteborg. Hallå Ryd, Linköping!

4 kommentarer:

 1. Tack för fina foton! Och lycka till framöver.

  SvaraRadera
 2. Lycka till i nya huset, och nya staden! Ser fram emot att få se bilder från det när ni har flyttat in.

  SvaraRadera
 3. Så fint! Och vad längesen det känns redan!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder på lägenheten, vill gärna se bilder på nya huset. Hoppas att ni kommer trivas, jag vill också flytta från Göteborg..
  //Moa

  SvaraRadera