måndag 31 januari 2011

Rosenberg CPH


Ett av mina favoritmärken i butiken är Rosenberg CPH som gör textilprodukter i väldigt fin kvalitet och i sköna mönster. Det kommer att dyka upp lite nyheter framöver men det blir först till våren. Passar på att bjuda på bilderna redan nu för de är så fint stylade tycker jag!

fredag 28 januari 2011

Dansk verkstad

Jag har ju sedan länge konstaterat att danskarna har en speciell känsla för inredningsfeeling ; ) Önskar er en skön helg med den här bilden från en omgjord verkstad.
Bild: Sköna Hem

torsdag 27 januari 2011

Bantie

Jag har alltid gillat Bantie. Och jag har alltid gillat Bemz företagsidé. Nu kan man klä sin IKEA-möbel i finfina tyger från just Bantie. Vi har länge funderat på ett nytt överdrag till vår vita IKEA-soffa. Med tanke på att vi nyligen hittade 23 kritor i soffan så kan vi konstatera att det kanske inte är läge riktigt än...
Bilder : Bemz

tisdag 25 januari 2011

Mimmi Staaf




Remake i världsklass från Mimmi Staaf. Snygga grejer, snyggt fotat, grym inspiration. Hon har en jättefin blogg också!
Bilder: Mimmi Staaf

måndag 24 januari 2011

Honey & Bloom





Jag hittade just till Honey & Bloom, via den här bloggen, och blev helt förälskad i deras finfina posters och kort. Sitter och funderar på alfabetspostern och Love-kortet. Har man en son som heter Love finns det många namnkort och affischer att välja på : ) En gång på passkontoret så uttalade polisen hans namn på engelska, lite roligt tyckte jag (jag antar att jag såg hippie-artad ut på något vis?!) "kan du få Luv att titta in i kameran?" Det gick sådär men vi fick vårt pass till slut. Tyvärr kan jag inte för mitt liv komma på vart vi skulle resa...

söndag 23 januari 2011

Bloglovin'




I bloggvärlden pågår en slags utmaning att skriva om sina favoritbloggar. Ett par bloggare har skrivit om mig, tack snälla söta ni! Jag blir väldans glad, och det är kul att så många nya läsare hittat hit tack vare era länkningar. Jag följer en hel drös med sköna bloggar och en del av dem ser ni i min länklista. Här är några som jag inspirerar mig mest för tillfället.

Först av alla måste jag ju nämna Weronica. Suveräna bilder och collage, krispigt och vackert. En favorit sedan länge och man får abstinens om man missar ett fredagssvep. Själva inspirationen att börja blogga kom från denna blogg. Sofia på Green is the new black plockar ut urfina bilder som alltid inspirerar. Fokus ligger på retro-prylar och hållbar livsstil. Sofia med bloggen Mokkasin är jag inte ensam om att nämna i det här sammanhanget. Jordens skönaste blogg skriven av en osedvanligt skön person. Tant Johanna plockar ihop så fina bilder och collage. På sistone har jag också blivit grymt inspirerad inne på Gult inte fult. Färgglatt o second hand. Sedan får man ju lite ångest när man läser om alla Lottens loppisfynd och allt hon pysslat/målat/sytt... Som tur är blir man ju sugen på att skapa själv när man går in på hennes blogg. Sedan blir man ju alltid lite extra glad när Borstahusen, Doredoris och Mackapär uppdaterar.

Bilden kommer från Heartfish press

fredag 21 januari 2011

Stig Lindberg del 2

Stig Lindberg del 1 publicerades för ett bra tag sedan. Del två glömdes liksom bort men nu hittade jag den här bilden. Jag tiggde till mig den klassiska Skotten till barnen när jag var på Handelsbanken. De hade bara blåa kvar så vi gjorde halsband för att kunna skilja dem åt. Men jag tror inte barnen minns vilken som är deras. De stoppar glatt pengar i den som står närmast.

Jag har ännu inte smält alla intryck från gårdagens mässa men jag kan säga att en väldans massa fint hittade jag. En del nytt kommer i butiken inom kort förhoppningsvis.

torsdag 20 januari 2011

Today

Idag kommer jag att besöka Formex för första gången. Det ska bli enormt spännande och jag hoppas att jag kommer tillbaka med ny inspiration och att det leder till lite nya märken att ta in i butiken: )

onsdag 19 januari 2011

När jag ändå är inne på det här med golv måste jag ju visa den här bilden. Det här duktiga bloggaren/butiksinnehavaren har gjort ett otroligt fint golv i sin hall.
Bilder: In my House

tisdag 18 januari 2011

Grönt är skönt


Ännu mer vågad golvfärg hittade jag hos Knaada! Och kolla in det läckra elementet i svart! Jag blev grymt sugen på att måla ett par element här hemma.
Bilder från Knaada

söndag 16 januari 2011

Gult är inte fult




Det är så inspirerande att kika in hos människor som vågar lite mer än en själv ibland. Hos Sara med bloggen med det passande namnet Gult inte fult hittade jag bilder från en göteborgslägenhet med fin retro-känsla. Det gula golvet är jättefint tycker jag! Lägenheten är till salu via Stadshem.
Bilder: Stadshem

Sista chansen



Idag är sista dagen att tävla hos Ellas Inspiration om ett presentkort på 300 kr. Det räcker till en hel massa på Darling things om man räknar efter. Vad sägs om två tryck och ett gäng anteckningsböcker från minimega? En bricka och ett gäng krokar från Rie Elise? Eller kanske ett doftljus och två underbara ugglor? Hur facilt som helst egentligen ; )

Igår när jag städade hittade jag 23 (tjugotre) färgade tavelkritor under kuddarna i soffan. De har legat där och gnuggat till sig sedan julafton. Idag tvättar vi vitt överdrag....

lördag 15 januari 2011

Any day

God morgon! Kikar in här helt snabbt för att säga att vi nu har ett fint erbjudande för dem som gillar oss på FB- gruppen har hunnit bli 100 pers nu så det måste firas lite förstås. Gilla du med vetja : )
Hos oss idag blir det bland annat en tur till färgaffären. Vi hoppas kunna bli någorlunda klara i barnens rum. Storebror har en hel del önskemål - en del kan vi tillgodose, andra kanske inte (sorry kiddo rosa lister blir svårt i det här rummet men jag köper att garderoben ska bli röd!) Vi får se vart det landar. Visar bilder inom kort förhoppningsvis. Ska se om jag kan rassla fram lite bilder på senaste loppisfynden och andra renoveringsprojekt i huset också. Anyday now är vårt motto! Ha en skön dag!

fredag 14 januari 2011

Precis..


..det här är man ju sugen på nu! Önskar er en fin helg!

Och tack snälla ni för alla tankar och åsikter kring Husdoktorn!
Bilder: Livet Hemma/Nina Broberg

House Doctor

House Doctor har jag länge velat ta in till butiken och nu är det dags! Jag har alltid gillat deras produkter och sortimentet är ju enormt så det är jättekul att kika i deras katalog.
Gillar de här termosarna...


Det finns massor, massor av fina boxar och lådor. Jag kan knappt hejda mig. Triangelmönstret är min favorit.
Min absoluta favorit i sortiment är den här lampan, den finns i två storlekar. Hoppas jag för möjlighet att se den här IRL på mässan nästa vecka.
Vad tycker ni, vilka är era favoriter? Katalogen hittar ni här.

torsdag 13 januari 2011

Nischat


På bloggen It's a house, där man får följa ett renoveringsprojekt utan dess like, hittade jag de här fina bilderna på ett splitternytt badrum. Jag älskar formen på badkaret, ett sådant vill jag ha när vi bygger badrum i källaren (vilken dag som helst nu...). Jag har sedan länge snöat in på olika lösningar med nischer, tycker att det är fantastiskt och i det här badrummet är ju förvaring av flaskor och liknande löst på snyggast möjliga sätt!!
Bilder från It's a house

onsdag 12 januari 2011

Kreativt med papper

God morgon! Jag har surfat runt lite och kikat efter vad som hänt med fina pappersark som har köpts hos mig. Så många kreativa själar det finns där ute, jättekul! Ulrika på Snyggt igen gjorde tavlor av sina Bungalow-papper. Hon har en butik med en massa fina re-make saker också, här hittar du den!

Mrs B köpte en bunt sådana här papper och jag måste säga att jag är full av beundran för detta projekt!
Emma gav en sådan här tavla till en vän som fyllde år. Hoppas det var uppskattat. En rulle hjärtpapper och en ribba var allt som behövdes : ) (jag har bara ett ynka papper kvar av denna variant så skynda dig om du har spanat in detta. Det kommer inte in igen i närtid....)

Tack snälla bloggerskor Ulrika, Mrs B och Emma för att jag fick låna era bilder!

måndag 10 januari 2011

Crosses



Ljuvliga bilder från nyfunnen blogg vid namn All the luck in the world. Älskart, älskart.
Bilder: All the luck in the world

Tävlingar

God morgon! Jag sponsrar just nu en tävling inne på Ellas Inspiration, missa inte! Dessutom pågår en bonustävling inne på Darling Things' Facebooksida som du som "gillar" kan vara med i.
Lycka till!

söndag 9 januari 2011

Blommig tapet

Det där reportaget i Elle Interiör (har jag för mig att det var) har följt med mig länge som en favorit. Jag har skrivit om köket förut men resten är faktiskt hur fint som helst det med! Innehavarna driver Byggfabriken som är ett av mina favoritbutiker. Hursomhelst, jag har snöat in lite på varma, ombonade mönstrade tapeter och tycker att vi ska ha det lite här och var. Den här tapeten är fin tycker jag, har ni några favoriter i genren så är jag idel öra :)
Bild från Elle Interiör tror jag...

fredag 7 januari 2011

Does my gluteus maximus look big in this?


Japp tyvärr. Men nu jädrar. Jag har just köpt kort på Friskis. Jag tränade max 40 min och jag har träningsvärk. Men å andra sidan är det ju i början man snabbt blir bättre! Imorgon bär det iväg på årets andra pass. Tror jag ska motivera mig med lite nya träningskläder : ) Önskar er en fin helg!
Bilder från HM.

onsdag 5 januari 2011

Stum





...av beundran är jag inför Sofias hem och sätt att fota och arrangera det på! Vilken förmåga! Älskar färgerna och typ det hele. Passade på att låna ett helt gäng bilder när jag var inne på hennes blogg sist, hoppas det var ok!
Bilder kommer samtliga från Sofia på Mokkasin