tisdag 31 augusti 2010

Retro på Room

Under min Stockholmshelg hann jag givetvis med lite shopping. Jag hade sparat varenda krona av sommarens loppisförsäljningar (jag har varit med på två bakluckeloppisar och sålt en del på Blocket). Dessa pengar var öronmärkta och tänka att spenderas under nämnda helg. Och visst spenderade jag men det mesta gick åt till en jacka, och det var ju inte det jag hade tänkt mig. Jag stod bland annat och höll i denna söta såskastrull på Room. Hackman har tillverkat den så jag misstänker att den finns till salu lite här och var. Det blev inget på Room- eller Wuuuuum som vi säger här hemma, så jag hoppas den dyker upp någonstans här i närheten snart.

måndag 30 augusti 2010

Formstark tapet

Ojojoj vilken helg jag har haft på inredningskursen! Rekommenderas varmt till alla som bor någonstans : ) Jag är absolut proppfull av inspiration nu. Ser fram emot att göra verklighet av alla tips och tricks jag tagit till mig.
Min kompis Malin tipsade mig om den här tapeten häromveckan. Mitt i prick till femtiotalshuset tycker jag, och skulle kunna tänka mig en liten fond i arbetsrummet eller barnrummet. Den kommer från Sandra Isaksson och man kan beställa den från hennes engelska webbshop.
Foto från Isak

fredag 27 augusti 2010

Detox

Jag blev påmind av Mrs B häromdagen om den här bilden. Den har liksom följt med mig sedan jag såg den och min önskan om ett svart vitrinskåp bara växer.

Nu tar jag ett par dagars data-detox, jag ska nämligen på kurs på det här stället. Bland annat kreativ renovering står på schemat! Har länge sett fram emot det (och den massiva shoppingen jag planerar att göra på kvällarna!!)

Önskar er alla en trevlig helg!
Foto av Pernilla Hed från Sköna Hem

torsdag 26 augusti 2010

Dilemma i femtiotalshuset

Mitt framtida pysselrum ligger i källaren och därför känns det extra viktigt att satsa på bra belysning. Arbetsbordet blir som tur är vid ett fönster men lampan är av klassiskt källarstuk med en rund glaskupa fäst direkt mot taket. Här måste man kunna ordna något bättre tänker jag och sneglar på alla fina lampor och sladdar från NUD. Skulle kunna tänka mig just tre stycken på rad. Gäller väl bara att bunkra upp med vanliga glödlampor i så fall.
Det känns underbart att ha ett gammalt hus med själ och charm men sedan lägger man ett ocjh annat till listan för förbättringspotential. När det kommer till eluttag kan man säga att det är lite sparsmakat med dem. Säkert väldigt välproportionerligt för en femtiotalsfamilj men för oss räcker det inte riktigt till med ett uttag per rum. Så småningom kommer vi att ta hit en elektriker men fram tills dess är det skarvsladdar och grenuttag som gäller. Som tur är finns det så här snygga nuförtiden.

onsdag 25 augusti 2010

Pysselrum in spe

Det är fortfarande oroväckande få bilder från huset här på bloggen. Men det innebär inte att det inte händer något- tvärtom. Men husägarskapet har både för- och nackdelar. Jag vill ägna mig åt inredning, målning och renovering. Men ibland kommer trasiga kylskåp och vatten i källaren ivägen. Hursomhelst så vill jag ju visa lite före och efterbilder men än så länge har jag ju liksom bara före-bilderna att tillgå :) Men nu drar jag igång och visar det som ska bli mitt pysselrum i källaren.
Jag fick hjälp med målningen av hela familjen. En galen kväll blev det men roligt var det. Klart att man vill pussa väggen då! Det som enligt stora killen håller på att bli världens finaste pysselrum får jag återkomma till framöver. Projektet är inte i land ännu. Inom kort ska jag också dela med mig av sommarens fynd. Mycket loppisar blev det.

torsdag 19 augusti 2010

Ouch!

Det smärtar mig att se att någon river ut ett så här härligt kök! Killen vill ha 2500 kr för kalaset. Vi är inte redo att ta tag i vårt kök ännu annars är det inte omöjligt att vi hade tagit oss en tur till Malmö där det ska monteras ned. Är det något för dig så hittar du annonsen här.

onsdag 18 augusti 2010

Precis vad jag vill ha

Jag har hittar just ett sådant skåp som jag är på jakt efter. Priset gör att jag tvekar en aning, men är det inte en dröm så säg? Skåpet finns på Borstahusen.

tisdag 17 augusti 2010

Nan Goldin

Lite out of character får jag kosta på mig att vara idag. Det här fotot har jag haft som inramat vykort i många år. Jag har köpt det på någon resa på något konstmuseum för länge sedan. Häromdagen var det reportage på TV om Nan Goldin, som tagit bilden. Jag gillar bilden hur mycket som helst och nu ska jag hänga upp den på lämpligt ställe.
Foto: Nan Godin

fredag 13 augusti 2010

Favoriter hos me&i

Det är alltid spännande när me&i släpper sina kollektioner. Här ovan är min favorit denna gång. Tunika med kurbits heter den.
Den här koftan tror jag också att jag ska slå till på. Jag tycket att vuxenkläderna var föredömligt vuxna i den här kollektion och det gläder mig. Men sen var de också ganska Odd Molly-inspirerade eller vad tycker ni? Nåja, snyggt är det iallafall och bra mycket billigare än OM.
Barnkläderna fastnade jag inte för denna gång, men den här ljuuuuuvliga bebisoutfiten kan ju få vem som helst att fundera på en trea! Men jag får väl hoppas att någon i bekantskapskretsen slår till på en bebbe istället!
Bilder från me&i

torsdag 12 augusti 2010

Återblick och återfunnet

Nu ska det bli bilder av här på bloggen är det tänkt. Kamerasladden är återfunnen. Den låg på ett så oväntat ställe som dataväskan. Ingen ordning på nå't verkar det som, framför allt hjärnan verkar vara lidande. Jag hittade de här bilderna från i somras då vi var på besök på Östergötlands Ullspinneri.
Här har jag haft prao en gång i tiden. Jag skulle också kunna tänka mig att ha kontor så här. Själv har jag just klippt ner en ros som tidigare ramade in hemmakontoret på ett liknande sätt. Den förhatliga dräneringen är ju inbokad och tills dess måste vi flytta de växter vi vill ha kvar.

Ullspinneriet drivs av Ulla-Karin Hellsten och hennes man. Hon har designat den fina fårfilten som finns i olika färger. Här hemma har vi en brun barnvariant och en grå i större storlek. De är fantastiskt fina och varma.
Bilder: egna, nederst Omkultur

tisdag 10 augusti 2010

Den stora svarta

En förberedelse på vad som komma skall... Igår klickade jag hem den här fina regnjackan från Tretorn. Den kostar sina rejält tilltagna 2500 kr men det damp ned en rabattkod på 50% hos Ellos så nu känner jag att jag har gjort ett kap! Den är designad av Johanna på AprillAprill. Det är nästan så att jag ser fram emot att gå runt i den. Den finns även i en fin röd variant som jag inte vågade mig på.

måndag 9 augusti 2010

Blocket-o-mania

Sådana här fina handtag har vi på dörren till städskåpet. Det sorgliga är att det säkert varit sådana i hela köket tidigare men som någon rivit ut tillsammans med ett sådant kök som skulle vara så fint här. Nu får vi återskapa ett sådant kök, och det är inte billigt. Vad jag vet är det Byggfabriken och Kvänum som har fina retrokök.

Jag hittade det här på Blocket häromdagen. Precis ett sådant kök vi vill ha, till och med rätt färg och nylackerat för två år sedan. 25 luckor och nio lådor. Ett otroligt fynd för 800 kr (jmfr Kvänum Baner, ett par hundra tusen eller så...) Men så visade det sig att de kastat ut stommarna och därmed gångjärn och annat. Så vi avstod till slut även om det liksom kändes konstigt att stå över. Bara handtagen skulle kosta ett par tusen idag.

Min Blocket-mani har nått nya höjder. Jag kollar ett antal gånger per dag och jag har utökat min sökning till typ allt och överallt. Jag tittar på allt från coola husvagnar till kattungar. Idag har jag fått korn på ett köksbord med perstorpplatta, ska följa upp det nu.
Foton från Byggfabriken och Blocket

lördag 7 augusti 2010

Solstickan

En av de finaste förpackningarna någonsin får porträttera min yngste son som fyller 2 år idag! Tjoho och grattis till min stora lilla kille! Vi kombinerar firandet med en liten inflyttningsfest och för att riktigt spreta ut så har jag dekorerat med kräftfestattiraljer... Jag gillar verkligen inte kräftor men dekorationerna är så härligt retro och klassiska. Egna bilder lyser fortfarande med sin frånvaro men jag hittar nog kamerasladden vilken dag som helst nu...

fredag 6 augusti 2010

I'm back!

And I'm restless! Nu är tanken att bloggen ska uppdateras igen, framför allt med lite bilder från vårt hus. Jag är sprängfylld av inspiration och tankar som jag vill dela med mig av, men kamerasladden ligger nedpackad på något superbra ställe så jag återkommer i frågan. Tills vidare får ni njuta av den här ljuvliga brickan av Emelie Ek, jag hoppas att den kommer att pryda vårt kök inom kort. Jag har dock inte hittat någon återförsäljare men jag gissar att den dyker på ett par nätbutiker inom kort.
Foto: Emelie Ek