onsdag 30 juni 2010

Fynd!

Jag skulle ju inte blogga mer i sommar men kan bara inte låta bli att tipsa om detta. Idag var jag på Ikea och hittade dessa flaskor på rea. 9 kr för 3 st kändes galet billigt. Jag köpte flera paket, vet inte exakt var jag ska ha dem men tycker att de skulle göra sig fint som vaser för enstaka blommor.

tisdag 29 juni 2010

Sommar!!



Nu under sommaren kommer jag inte att uppdatera bloggen så ofta men jag hoppas att ni hänger med mig i augusti. Jag visar några bilder från vår sommarstuga som vi bara kommer att kunna tillbringa någon vecka i denna sommar. Istället blir det flytt, resa till Norrland och husfixande detta år men det ser vi givetvis fram mot det med! Önskar er alla en skön sommar!

fredag 25 juni 2010

Marmeladkok


När jag bodde på hotell senast fick var det godaste på frukosten en hemkokt aprikosmarmelad. Jag har aldrig tidigare testat att koka vare sig sylt eller saft men nu blev jag inspirerad att testa. Jag surfade runt lite och hittade recept baserade på torkade aprikoser. Det var rätt enkelt men jag brände den lite så fick starta om men den oskadda delen av det hela. Hursomhelst; vill du testa tar du 500g torkade aprikoser och blötlägger 12 timmar. Sedan mixar man dem eller hackar fint. Lägg dem och ca 1 kg syltsocker i en kastrull och låt koka i 25 min. I originalreceptet ingick även en citron men jag tycker det tar över för mycket om det är just aprikosmarmelad man vill ha. Sedan är det bara att lägga i burkar. I alla syltrecept står att man ska lägga i väl rengjorda burkar. Vet inte varför man skulle få för sig att lägga i smutsiga burkar men, men bäst att lyda och ta kliniskt rena burkar, annars vet man ju inte vad som händer. Mögel kanske? Nu blir det i alla fall en fin burk att ta med vill värdparet för midsommarfirande. Marmeladtillgången säkrad, hoppas de fixat resten : )

Ha en trevlig midsommar alla bloggläsare!

tisdag 22 juni 2010

The joy of the unnecessary - igen

Det känns inte alltid praktiskt, men vilken känsla det är att få äta vid ett bord med duk, och då menar jag ingen vaxvariant. På besök hos vännerna i radhuset satt vi och tvååringarna och åt vid bord med fina tygdukar. Nog för att småttingarna solkade ner en aning men allt smakar liksom godare på en riktig duk. Det är också trevligt att anstränga sig lite mer för att lyxa till det, vi gör det på tok för sällan hemma hos oss. Det är ju egentligen en minimal ansträngning att ha duk, tvätt har man ju så mycket ändå så det gör väl ingen större skillnad. I mitt nästa liv- det i huset alltså så ska jag anstränga mig lite mer det lovar jag. Lite i smyg planerar jag att köpa en mangel...
Den fina bilden minns jag inte var jag hittat men jag tror det var på Boligliv

söndag 20 juni 2010

Snart är de här


Det viktigaste inköpet till huset har nu skett. Jag har drömt om Grythyttanmöbler i år och dag och nu är de mina. Grönt stativ och oljad ek blev det. Vi har inte hämtat dem ännu från affären. Vi ska liksom bara finsitta i dem och det gör man lämpligen inte i vår nuvarande temporära (ful)bostad.
I helgen har jag hälsat på en mycket god vän som precis flyttat till radhus. Det fick mig att fundera över hur orättvist det är med flyttstädning i hyresrätt jämfört med en bostad man äger. De fick liksom överta självlysande stjärnor i taket, Jesusmålningar (på väggen!) i trappan och en gammal grill. När vi lämnade vår hyresrätt fick vi måla om väggar och återställa det hela i toppskick, men det behöver man uppenbarligen inte i hus. Ska bli spännande att se vad vi får på köpet i vårt hus. Våra vänner i radhuset fick ju trots allt även ta över en gräsklippare men bäst att inte hoppas på mer än någon gardinstång eller färgburk.

torsdag 17 juni 2010

Sneak peek

Jag har fått en del önskemål om bilder från vårt nya hus. Nu är det ju bara en liten detalj kvar och det är att det inte är vårt ännu. Vi flyttar in under andra halvan juli. Men vi hänger en del vid huset ändå eftersom vi har en del möten med hantverkare. Sist vi var där passade jag på att ta lite bilder och här kommer en liten glimt iallafall. Ha en trevlig helg allesammans!

tisdag 15 juni 2010

Fynd!

Måste bara tipsa om detta. Via W hittade jag till Juniforms webbshop som har 50% på hela sortimentet. Jag köpte bland annat vasen Maito från Happy Sthlm. Jag har den stora också och den är väldigt fin. Sedan blev det en klassisk "Posten-penna" från Ballograf, brickan med Plattan-mönster och en fin affisch med kulram till barnrummet som jag spanat in tidigare. Ren lycka att få allt detta för 560 pix!

Gult är fint

Sedan jag först såg den här bilden, jag tror den är från Hus & Hem så har jag både varit smått besatt av tanken att vi ska ha någon gul inredningsdetalj hemma. Den klargula dörren är hur läcker som helst, men jag är mest fascinerad av den lilla gula soffan. Det känns dock inte som man snubblar över en söt barn-pinnsoffa varje dag så det är väl inte så troligt att mina barn får ta på sig skorna i en dylik soffa.
Om man inte vågar sig på gula dörrar borde man kunna testa gula stolar. Jag såg precis sådana stolar som på bilden på Myrorna, men tyvärr fanns det bara tre. Kanske är good enough i och för sig. Vi behöver ju något till nya köket eftersom gamla köksbordet blir matsalsbord.
Denna bild hittade jag hos Anitta Behrendt. Jag är väldigt sugen på att ta tag i något liknande projekt själv. Jag köpte just en byrå igår på Myrorna, får se om jag återkommer med någon make-over på den.

lördag 12 juni 2010

Önskelistan - bord


De här borden har jag drömt om sedan jag först såg dem för ett par år sedan. De är inte billiga men jag får för mig att ytan borde vara någorlunda barnvänlig och inte bli repig och fläckig direkt. De är så fina att de är värda resan till Köpenhamn. De finns på Designer Zoo och heter Bönne efter sin form.
Bordet Flower från Swedese skulle passa fint till Laminon jag ska äga någon gång i livet. Men jag ställer mig frågande till den där kanten som kanske gör bordet lite svårt att torka av.


OMG! Det här underbara bordet från Stolab skulle få flytta in till oss när som helst. Så snart jag har 5000 över så...



Glasyta är inte riktigt min grej egentligen men det här bordet från Norrgavel är ändå väldigt fint. Jag har inte en enda möbel från denna affär men om jag skulle behöva inreda mitt hem med möbler från bara ett enda ställe så skulle jag välja Norrgavel, det är något visst med deras stil. Det är så nordiskt avskalat och tidlöst på något vis. Men fram tills de erbjuder mig ett helt möblemang så får jag väl köra vidare på mitt repiga och nagellacksfläckiga bord och min i övrigt charmigt nötta inredning : )

onsdag 9 juni 2010

Födelsedagskalender

Med tanke på att vi alltid missar syskonbarnens (och andras...) födelsedagar skulle det kanske vara en bra idé med en födelsedagskalender. Den här från Linda & Harriet tycker jag var fiiin. Ofta är utländska kalendrar gjorde på det något udda sättet att det inte finns utrymme att skriva något på de olika dagarna. Vet inte vad de har sina kalendrar till då egentligen. Vi kör med Ordning & Redas kalender med fem kolumner hemma hos oss för att hålla koll på alla aktiviteter.
Bild från Linda& Harriet

tisdag 8 juni 2010

If you snooze you loose


Jordens snyggaste alfabetstavla är skapad av Tim Fishlock fanns i en upplaga på 300 och går inte längre att få tag på. Attans, den här har jag suktat efter länge och nu hittade jag den för att få reda på detta. Det gäller alltså att ständigt stå på tårna.
Bild: Tim Fishlock

måndag 7 juni 2010

Japanskt pyssel

Via Decor8 hittade jag till en verklig pärla till nätbutik. Uguisu har finfina japanska saker, mestadels papper/pyssel/present/presentförpackningar. Jag visar här några av de grejer jag klickade hem igår. Ovan en japansk disktrasa. Verkligen out-of-character för att vara mig men oemotståndlig i sin söta förpackning var den ju. Kanske en bra gå-bort-present.
Det här blocket är nästan för fint för att skriva i men jag ska jobba på att våga.

Söta påsar av återvunnet material tänkte jag kunde bli fina på något av sommarens kalas. Att alla barn blir besvikna över att vi inte brukar ha godis i påsarna kanske kan kompenseras av att de får en söt påse? Or maybe not.


Min absoluta favorit är de här svanpåsarna. Har inte bestämt vad jag ska ha dem till, de tillhör kanske inte livets nödtorft precis men det är sånt här jag går igång på : )
Bilder: Uguisu

fredag 4 juni 2010

Hejdå Göteborg!

Nu har vi satt punkt för Göteborgskapitlet. Jag ska åka tillbaka och jobba ett par dagar och det känns ganska skönt att det inte blir så definitivt. I nostalgi visar jag lite bilder från lägenheten vi just lämnat.
Öschötland here we come! Linkan! Vi flyttar från vår nybyggda lägenhet till en lägenhet vi tog osedd. Hur fel kan det bli tänkte vi. Nyrenoverade ytskikt, markplan, nyrenoverat badrum, tm, tt, dm och en uteplats. Det stod inget i beskrivningen om röklukten, silverfiskarna och den knepiga lukten från avloppet. Efter påtryckningar rensade bostadsbolaget iallafall bort all hundskit som uteplatsen var FULL av. Menmen, detta är ett tillfälligt boende och vi har vår stuga att fly till på helgerna.

Huset får vi tillträde till den 19 juli, det känns avlägset men tiden brukar gå snabbt som bekant. I huset kommer vi att ha ett arbetsrum. Tjoho! I lägenheten hade min man arbetsrum i förrådet och jag under trappan. Men mysigt var det! Men hu vad tungt skrivbordet var att flytta.

Just nu sover vi hela familjen på rad i ett rum. Vi har stängt av ett av sovrummen och använder det för att magasinera möbler och kartonger. Vi vill ju inte ta fram så mycket här i vår tillfälliga lägenhet. Vi har alltså ett helt rum fullt men saker vi egentligen inte behöver. Och då menar jag fullt från golv till tak! Det är lite läskigt. Då har vi ändå fått hjälp av snälla grannar i Göteborg eftersom vi inte fick med oss allt.




Lägenhetsbesiktningen gick väl kanske inte heeeelt smärtfritt. Men de som flyttar in efter oss kan ju glädja sig åt nymålade väggar i lilla sovrummet (små flinka fingrar rev loss ett väggklistermärke. Inte bara klistermärket lossnade utan även en bit av tapeten) Stora flinka fingrar hade ordnat en massa bra lösningar i stora sovrummet. Det fick vi också täcka över med spackel och ett halvhjärtat lager färg i kulören Mullvad.



Hejdå Guldheden, Göteborg. Hallå Ryd, Linköping!

torsdag 3 juni 2010

And the winner is


Nu är tävlingen avslutad, tack till alla som ville delta och tack till Havtorn Design som ville vara med :) Stort grattis till Martina P F som får välja en valfri alfabetstavla. Martina, kontakta mig och lämna dina uppgifter så förmedlar jag kontakten.